Πλ. Ελευθερίας 11, 712 01 Ηράκλειο – Κρήτης

Παραλιες
  /    /  Παραλιες
Elounta Creta Sea

Σε μικρή απόσταση από το κέντρο του Ηρακλείου υπάρχουν πολλές και καλά οργανωμένες παραλίες. Για να απολαύσετε το μπάνιο σας τους καλοκαιρινούς μήνες. Η κεντρική θέση του Capsis Astoria Heraklion επιτρέπει την εύκολη πρόσβαση σε παραλίες που βρίσκονται τόσο στα δυτικά όσο και στα ανατολικά της πόλης.

Παραλία του Καρτερού στην Αμνισό:  Ο Καρτερός είναι ένας παραθαλάσσιος τουριστικός οικισμός, συνεχόμενος με τον οικισμό της Αμνισού και βρίσκεται 8 χιλιόμετρα Ανατολικά από το Ηράκλειο. Στη περιοχή των οικισμών Καρτερός και Αμνισός υπήρχε το επίνειο της Κνωσού επί της βασιλείας του Μίνωα. Η πρόσβαση από το Ηράκλειο είναι πολύ εύκολη με τακτικά και πυκνά δρομολόγια λεωφορείων, με ταξί και με νοικιασμένα ή ιδιωτικά αυτοκίνητα. Η παραλία είναι μεγάλη και καλά διαμορφωμένη για κολύμπι με ξαπλώστρες, ομπρέλες, ναυαγοσώστες κλπ.

παραλία Χάνι Κοκκίνη

Η παραλία Χάνι Κοκκίνη είναι η μεγάλη αμμουδερή παραλία με ρηχά νερά. 12 χιλιόμετρα ανατολικά από τη πόλη του Ηρακλείου, μπροστά στον ομώνυμο οικισμό-τουριστικό θέρετρο. Είναι το αγαπημένο καλοκαιρινό στέκι της νεολαίας και είναι μια πολύ καλά οργανωμένη παραλία για κολύμπι και θαλάσσια σπορ.  Διαθέτει πολλά beach bar για ατέλειωτες ώρες ξεκούρασης δίπλα στη θάλασσα.

Η Αμμουδάρα είναι η μεγάλη και αμμουδερή (όπως λέει και το όνομα της) παραλία σε απόσταση 5 χιλιόμετρα δυτικά του Ηρακλείου. Πολύ καλά οργανωμένη  με ξαπλώστρες, ομπρέλες, ναυαγοσώστες  και θαλάσσια σπορ. Η περιοχή είναι τουριστικό θέρετρο και διαθέτει πολλά καφέ, εστιατόρια και beach bar.

Τα Λινοπεράματα βρίσκονται 8 χιλιόμετρα δυτικά του Ηρακλείου στον ομώνυμο, οικισμό. Η περιοχή διαθέτει οργανωμένη παραλία, πολλά ξενοδοχεία, ταβέρνες, εστιατόρια και καφέ.

To Παλαιόκαστρο είναι μια μικρή παραλία με βότσαλα 10 χιλιόμετρα δυτικά του Ηρακλείου. Προφυλαγμένη από τους ισχυρούς βόρειους ανέμους και προσφέρεται για κολύμπι και θαλάσσια σπορ. Λόγω των βράχων είναι ιδανική για ψαροντούφεκο.

Αγία Πελαγία: Δυτικά της πόλης του Ηρακλείου η Αγία Πελαγία με τις πανέμορφες και απάνεμες παραλίες της. Η περιοχή διαθέτει οργανωμένες παραλίες ιδανικές για θαλάσσια σπορ και πλήθος από καφέ, ταβέρνες και beach bar.

Η παραλία της Λυγαριάς είναι μια πολύ καλά οργανωμένη παραλία 20 χλμ Δυτικά της πόλης του Ηρακλείου με γραφικές ψαροταβέρνες και καφετέριες.

Για περισσότερες επιλογές σε ολόκληρη την Κρήτη επισκεφτείτε το σύνδεσμο: https://www.cretanbeaches.com

elGreek
en_USEnglish elGreek