Πλ. Ελευθερίας 11, 712 01 Ηράκλειο – Κρήτης

Μουσεια
  /    /  Μουσεια
irakleio creta venitian fortress of koules

ΜΟΥΣΕΙΑ

Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου: Βρίσκεται ακριβώς δίπλα στο Hotel Capsis Astoria και είναι από τα πιο αξιόλογα μουσεία στην Ελλάδα και ένα από τα σημαντικότερα στην Ευρώπη. Τα εκθέματά του περιλαμβάνουν αντιπροσωπευτικά δείγματα από όλες τις περιόδους της κρητικής προϊστορίας και ιστορίας. Που καλύπτουν περίπου 5.500 χρόνια, από τη νεολιθική εποχή μέχρι τους ρωμαϊκούς χρόνους.
Info: heraklionmuseum.gr

Ιστορικό Μουσείο Ηρακλείου: Στεγάζεται σε νεοκλασικό οίκημα ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής αξίας, στον παραλιακό δρόμο της πόλης κοντά στο Eνετικό λιμάνι. Οι συλλογές του παρουσιάζουν δεκαεπτά αιώνες τοπικής ιστορίας και πολιτισμού. Από τους πρώτους χριστιανικούς αιώνες ως τη σύγχρονη εποχή.
Info: historical-museum.gr

Μουσείο Φυσικής Ιστορίας: Βρίσκεται κοντά στο Ενετικό λιμάνι του Ηρακλείου και προσφέρει μια μοναδική εμπειρία στους επισκέπτες του, αναδεικνύοντας με τρόπο εντυπωσιακό και καινοτόμο, το φυσικό περιβάλλον της ανατολικής Μεσογείου με έμφαση στην Ελλάδα και την Κρήτη.
Info: nhmc.uoc.gr

Creta Aquarium- Θαλασσόκοσμος: Ανήκει στην οικογένεια των μεγάλων ευρωπαϊκών ενυδρείων και βρίσκετε 14 χιλιόμετρα ανατολικά του Ηρακλείου, στις Γούρνες. Η ποικιλία της θαλάσσιας ζωής της Κρήτης και της Μεσογείου αναδεικνύεται μοναδικά σε αυτόν το εκπληκτικό χώρο που δεν πρέπει να παραλείψετε να επισκεφτείτε!
Information: cretaquarium.gr

Μουσείο Εικαστικών Τεχνών Ηρακελείου: Το μουσείο δημιουργήθηκε με στόχο να προάγει τις εικαστικές τέχνες και να προβάλλει το έργο Κρητών δημιουργών και αποτελεί χώρο συνάντησης και γόνιμου διαλόγου δημιουργών, φιλότεχνων αλλά και φίλων.

Μουσείο Καζαντζάκη: Το μουσείο είναι αφιερωμένο στη ζωή και το έργο του Νίκου Καζαντζάκη και βρίσκεται στη Μυρτία.
Info: kazantzaki.gr

elGreek
en_USEnglish elGreek