Η Ιστορία μας

Όλα ξεκίνησαν στις αρχές της δεκαετίας του 1930 στην Αίγυπτο. Εκεί η οικογένεια Capsis ίδρυσε το πρώτο της ξενοδοχείο , το Capsis House Egypt.  Τριάντα χρόνια αργότερα, ο Θάνος και η Μαρίκα Καψή,  δημιούργησαν στην Ελλάδα  μία από τις πρώτες αλυσίδες ξενοδοχείων, τα Capsis Hotels. Η αρχή έγινε στο Ηράκλειο της Κρήτης με το ξενοδοχείο Capsis Astoria στην πλατεία Ελευθερίας το έτος 1966 και στην συνέχεια το Capsis Hotel στη Θεσσαλονίκη το έτος 1970. Μαζί με τα “Capsis Beach Hotel and Bungalows” στην Αγία Πελαγία Kρητης,  το ‘’Metropolitan Capsis Hotel and Apartments’’ στο νησί της Ρόδου και το “Esperia Capsis Hotel” στην Αθήνα, o όμιλος του Θάνου και της Μαρίκας  έγραψε μια λαμπρή ιστορία και πορεία στον Ελληνικό τουρισμού και στην Ελληνική φιλοξενία. Μια πορεία γνωστή παγκοσμίως μιας και στα Capsis  φιλοξενήθηκαν πανίσχυροι ηγέτες κρατών και το κοινωνικό και  πολιτικό γίγνεσθαι ολόκληρης της χώρας.

Στα Capsis φιλοξενήθηκαν πανίσχυροι ηγέτες κρατών και διάσημες προσωπικότητες του τότε κοινωνικού και πολιτικού γίγνεσθαι.

Το 1986 η Μαρίκα Καψή απεβίωσε αφήνοντας πίσω μια τεράστια κληρονομιά στις κόρες τις Λένα και Ντία Καψή. Ακολούθησε διαχωρισμός του ομίλου με την Ντία να αναλαμβάνει την διοίκηση των μονάδων στην Αγία Πελαγία και στη Ρόδο και την Λένα τη διοίκηση του ξενοδοχείου Capsis Astoria στο Ηράκλειο και του Capsis Hotel στη Θεσσαλονίκη.

Η Λένα Καψή, πρόεδρος πλέον των Capsis Hotels – Thessaloniki & Heraklion συνεχίζοντας  με καινοτόμο πνεύμα και αισιόδοξα οράματα, εργάστηκε σκληρά για να επιτύχει όλους τους στόχους και κατάφερε να αφήσει  το προσωπικό της στίγμα στην ιστορία της νεότερης Ελληνικής βιομηχανίας του τουρισμού και της Ελληνικής φιλοξενίας.

Το Capsis Astoria στο Ηράκλειο συνέχισε να προσφέρει πολυτελή διαμονή στο κεντρικότερο σημείο της πόλης του Ηρακλείου και ως τις μέρες μας αποτελεί σημείο αναφοράς στη πρωτεύουσας της Κρήτης. Το Capsis Hotel Thessaloniki που άνηκε κατά 50% μέχρι τις αρχές τις δεκαετίας του 1990 στην οικογένεια Βάρδα, εξαγοράστηκε πλήρως από τη Λένα Καψή. Ακολούθησε μια ριζική ανακαίνιση και το ξενοδοχείο αναβαθμίστηκε από 3 σε 4 αστέρων ξενοδοχείο.  Αποτελεί δε ως τις μέρες μας το μεγαλύτερο ξενοδοχείο πόλεως στη βόρεια Ελλάδα με ένα από τα μεγαλύτερα συνεδριακά κέντρα.

Στα τέλη της δεκαετίας 1990, με συνεχή πνεύμα καινοτομίας η Λένα Καψή ιδρύει το Capsis Bristol Hotel στα λαδάδικα. το πρώτο Βoutique Hotel στη Θεσσαλονίκη. Σήμερα διοικείτε από την Ειρήνη Μανούσου, κόρη της Λένας Καψή. Το The Bristol Hotel παραμένει ένα από τα ξενοδοχεία «διαμάντια» στη Θεσσαλονίκη.

Στα τέλη της δεκαετίας 1990, με συνεχή πνεύμα καινοτομίας η Λένα Καψή ιδρύει το Capsis Bristol Hotel στα λαδάδικα

Τα ξενοδοχεία Capsis  αποτελούν χώρους φιλοξενίας πασίγνωστων κέντρων διασκέδασης. Οι ιστορικές  Discotheque Piper λειτουργούσαν σε χώρους των ξενοδοχείων για πολλά χρόνια. Τα Pool Bars των ξενοδοχείων, RoofTop Piscina στη Θεσσαλονίκη και Rooftop Astoria στο Ηράκλειο είναι  τα τελευταία χρόνια, πασίγνωστοι χώροι διασκέδασης και αναψυχής τους καλοκαιρινούς μήνες στις πόλεις του Ηρακλείου και της Θεσσαλονίκης.  

Σήμερα ο όμιλος των ξενοδοχείων της Λένας Καψή έχει περάσει στη τρίτη γενιά. Με τις κόρες της ΆνναΜαρία Πατρονικόλα και Ιωάννα Μανούσου καθώς και με τον Ηλία Χριστοδουλάκη στην διεύθυνση και των δύο ξενοδοχείων συνεχίζουν με ανεξίτηλες τις αρχές της φιλοξενίας και της εξυπηρέτησης, το ίδιο όραμα και την ίδια φιλοσοφία, εξασφαλίζοντας ότι ο σεβασμός προς τις αξίες της οικογένειας τους διατηρείται και εξελίσσεται.   

Ο 21ος αιώνας βρίσκει τα Capsis Hotels σε ένα καινούργιο μονοπάτι. Eξελίσσονται σε ξενοδοχεία Τέχνης και Πολιτισμού.  Έχοντας ήδη στο διάκοσμο των ξενοδοχείων διάφορες μορφές τέχνης από προσωπικές συλλογές της Λένας Καψη, σήμερα η νέα γενιά των Capsis μεταμορφώνει τα ξενοδοχεία σε gallery τέχνης και έκφρασης. Καλλιτέχνες εκθέτουν και φιλοτεχνούν στους χώρους μας και μεγάλες εκδηλώσεις τέχνης και πολιτισμού φέρνουν ανθρώπους από όλο τον κόσμο πιο κοντά.

Σας καλωσορίζουμε σε μία νέα εποχή φιλοξενίας στα Capsis Hotels – Thessaloniki & Heraklion.

Μια πορεία γνωστή παγκοσμίως μιας και στα Capsis  φιλοξενήθηκαν πανίσχυροι ηγέτες κρατών και διάσημες προσωπικότητες του τότε κοινωνικού και πολιτικού γίγνεσθαι

CAPSIS HOTEL THESSALONIKI

Μοναστηρίου 18, 54629 Θεσσαλονίκη
E-mail: capsishotel@capsishotel.gr
Tel.: +30 2310 596800
Fax: +30 2310 510555 

Bρείτε μας στον χάρτη

CAPSIS ASTORIA HERAKLION

Πλ. Ελευθερίας 11, 71201 Ηράκλειο Κρήτης
e-mail: info@astoriacapsis.gr
Τηλ: +30 2810 343080-2
Fax: +30 2810 229078

Bρείτε μας στον χάρτη

βραβευσεισ
capsis
hotels

trip_advisor trivago